Over het boek

In de loop van 2023 zal bij uitgeverij Gideon het boek ‘Zie, Ik kom spoedig’ verschijnen. In 40 korte studies neemt Wim Grandia je mee op een ontdekkingstocht door het laatste boek van de Bijbel, waarin God door een visioen heen laat zien wat er aan het einde van de tijd allemaal staat te gebeuren. Het taalgebruik en de vele apocalyptische beelden maken het boek voor veel gelovigen een moeilijk of zelfs ontoegankelijk bijbelboek, waardoor het niet of nauwelijks wordt gelezen. Terwijl juist dit laatste bijbelboek begint met de belofte dat het lezen, overdenken en doen je echt gelukkig maakt! Dat wil je toch niet missen?!

Wie de moeite neemt om Openbaring te lezen en te bestuderen zal ontdekken dat het boek eigenlijk heel (chrono)logisch is opgebouwd en dat veel beelden in vaak hetzelfde hoofdstuk nog worden uitgelegd, ├│f zo direct refereren aan het Oude Testament dat de betekenis niet zo moeilijk meer te ‘raden’ is. Dit zijn gelijk al twee belangrijke ‘gebruiksaanwijzingen’. In de studies worden er totaal zeven genoemd. De naam van het bijbelboek geeft precies aan wat de bedoeling is: Openbaring! Het is dus beslist niet bedoeld om zaken te verhullen of onduidelijk te maken, maar juist om helder inzicht te geven in wat er staat te gebeuren.

Laat je verrassen door de uiterst actuele boodschap en ontdek dat wat Johannes aan het begin van onze jaartelling voor zijn ogen zag gebeuren, wellicht de zaken zijn die wij vandaag in onze wereld werkelijkheid zien worden.

Het boek kan worden gelezen als een soort dagboek waarbij je in 40 dagen door het bijbelboek Openbaring gaat. Maar je kunt er natuurlijk ook je eigen tempo en invulling aan geven. Het boek is prima geschikt voor persoonlijk gebruik, maar zeker in combinatie met de YouTube-serie en de in het boek opgenomen gespreksvragen ook geschikt voor bijbel- of gemeentekringen.

Geïnteresseerd? Je kunt helemaal onderaan deze pagina je naam en mailadres achterlaten, dan krijg je automatisch bericht wanneer het boek te bestellen is. Je kunt je natuurlijk ook aanmelden voor de nieuwsbrief, waardoor je altijd als eerste op de hoogte bent van weer een nieuwe aflevering op YouTube.